Gombóc szuflé hozzávalók:
1/2 kg tehén túró
3 tojás
3 kanál gríz
1 nagy pohár tejföl
2 kanál liszt
só
Gombóc szuflé elkészítése:
Törd át szitán vagy morzsold össze a túrót, keverd bele egyenként a tojást, a grízt, a lisztet és a sót. Ebből készítsd el a gombócokat: kanállal szaggasd forró vízbe és hagyd megfőni őket.
Amikor feljönnek a víz tetejére még hagyd 1-2-t rotyogni, majd vedd le a tűzről.
Szedd ki őket a vízből és tedd vajazott, zsemlemorzsázott sütőformába: egy sor gombóc, egy adag főzetlen, 3 kanál tejföllel összekevert massza.
Töltsd meg a formát, az utolsó sor gombóc legyen. Megfelelő tűzön süsd meg a sütőben.
Reszelt sajttal és tejföllel fogyasztható.
0 hozzászólás