Gondola parmigiana, töltött padlizsán hozzávalók:

1-2 padlizsán

parmezán

rizs

prosciutto

pignoli

1 paradicosm

bazsalikom

oliva olaj

½ hagyma

Gondola parmigiana, töltött padlizsán elkészítése:

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk. Vágunk bele csíkokat, meglocsoljuk oliva olajjal, amjd fejjel lefele tesszük egy tepsibe és 30-45 percet sütjük. Megpirítjuk a pignolit egy serpenyőben. Megpirítjuk a hagymát is egy kis oliva olajban, ebbe a rizst is megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, kicsi tűzön főzzük még eltünik a víz. A padlizsán húsát kikaparjuk és ledaráljuk, összekeverjük az apróra vágott sonkával,a rizzsel, pignolival, kis kockákra vágott paradicsommal, bazsalikommal. A végén megborsozzuk. Ezzel a masszával megtöltjük a padlizsánokat és megszórjuk parmezánnal. 15 percre sütőbe tesszük.

 

Balzsamecetets salátával tálaljuk.

A gondola parmigiana, töltött padlizsán receptet peruzele ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc