Gondola parmigiana, töltött padlizsán hozzávalók:
1-2 padlizsán
parmezán
rizs
prosciutto
pignoli
1 paradicosm
bazsalikom
oliva olaj
½ hagyma
Gondola parmigiana, töltött padlizsán elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk. Vágunk bele csíkokat, meglocsoljuk oliva olajjal, amjd fejjel lefele tesszük egy tepsibe és 30-45 percet sütjük. Megpirítjuk a pignolit egy serpenyőben. Megpirítjuk a hagymát is egy kis oliva olajban, ebbe a rizst is megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, kicsi tűzön főzzük még eltünik a víz. A padlizsán húsát kikaparjuk és ledaráljuk, összekeverjük az apróra vágott sonkával,a rizzsel, pignolival, kis kockákra vágott paradicsommal, bazsalikommal. A végén megborsozzuk. Ezzel a masszával megtöltjük a padlizsánokat és megszórjuk parmezánnal. 15 percre sütőbe tesszük.
Balzsamecetets salátával tálaljuk.
A gondola parmigiana, töltött padlizsán receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás