Görög okra hozzávalók:

75 deka okra

12,5 deka olaj

2 hagyma

1/2 kg paradicsom

ecet

só, bors

1/2 teáskanál liszt

1 paprika

1/4 citrom

cukor

Görög okra elkészítése:

Válassz fiatal okrákat, vágd le a szárukat, forrázd le felfőtt, sós korpacibere lével, vagy ecetes vízzel. Csorgasd le és süsd meg olajon.

Tedd bele a vékonyra vágott paprikát.

Egy másik edényben párold meg a hagymát, öntsd fel vízzel, szűrd le és add az okrához.

Szintén külön pirítsd meg a paradicsomokat és hagyd őket főni az olajban és saját levükben, majd szűrd le és borítsd az okra tetjére.

Hagyd fedetlenül forrni, sózd meg és ha nem elég savanyú, tegyél bele citromlevet.

Miután lehűlt, tegyél bele egy kis ecettel kevert olajat.

Az okrát azonnal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc