Görög saláta (Horiatiki) hozzávalók:

3 nagyobb paradicsom

1 db uborka

2 fej lilahagyma

10 dkg feta sajt

1 kávéskanál oregano

1 kávéskanál só

Görög saláta (Horiatiki) elkészítése:

A saláta titka az, hogy nem szabad túl korán megcsinálni! A Görögök nem szokták hagyni az ízeket összeérni, igy hát tálalás előtt készítik el.

Vágjuk fel az uborkát vastagabb szeletekre. Ez azért fontos, mert akkor az uborka nem engedi ki a levét. A paradicsomot vágjuk 4-5 darabra, a hagymát karikákra.

Rakjunk mindent egy tálba, sózzuk meg és hintsük meg oregánóval (görög nevén Rigani).

Ezután öntsünk rá oliva olajat, izlés szerint egy kis borecetet, adjuk hozzá az olajbógyokat és a feta darabokat!

A végén ismét hintsünk rá egy kis oregánót.

A horiatiki – görög saláta azonnal lesz tálalva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc