Görög saláta (Horiatiki) hozzávalók:
3 nagyobb paradicsom
1 db uborka
2 fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
1 kávéskanál oregano
1 kávéskanál só
Görög saláta (Horiatiki) elkészítése:
A saláta titka az, hogy nem szabad túl korán megcsinálni! A Görögök nem szokták hagyni az ízeket összeérni, igy hát tálalás előtt készítik el.
Vágjuk fel az uborkát vastagabb szeletekre. Ez azért fontos, mert akkor az uborka nem engedi ki a levét. A paradicsomot vágjuk 4-5 darabra, a hagymát karikákra.
Rakjunk mindent egy tálba, sózzuk meg és hintsük meg oregánóval (görög nevén Rigani).
Ezután öntsünk rá oliva olajat, izlés szerint egy kis borecetet, adjuk hozzá az olajbógyokat és a feta darabokat!
A végén ismét hintsünk rá egy kis oregánót.
A horiatiki – görög saláta azonnal lesz tálalva.
0 hozzászólás