Graham zsömle hozzávalók:
200 g graham liszt
400 g fehér liszt
4,6 dl tej
30 g élesztő
100 g zabliszt
1 egy késhegynyi só
1 kiskanál barnacukor
1/2 kiskanál őrölt köménymag
szezám mag vagy lenmag
C vitamin
Graham zsömle elkészítése:
Készíts kovászt 200 g fehér lisztből, 15 dl friss, langyos tejből, 30 g élesztőből, gyúrd jól össze és keverd bele a C vitamint, mint ahogy a graham kenyeret készítik. Miután a tészta meleg helyen megkelt, keverd bele a 200 g graham lisztet, a 200 g fehér lisztet és 3,1 l langyos tejet. Gyúrd kb. 20 percet kézzel vagy 10 percet robotgéppel (mint a graham kenyeret).
Fedd le egy szalvétával és hagyd kb. egy órát kelni meleg helyen. Amikor a tészta háromszorosára nőtt, keverd össze a kezeddel, tedd gyúródeszkára és oszd 10 egyenlő részre. Formázz labdácskákat belőlük, majd tedd őket olajozott tepsibe.
Hagyd még ott is kelni kb. 50 percet, majd kend le egy kevés vízzel és hintsd meg őket szezám maggal, köménymaggal vagy lenmaggal. Süsd magas tűzön 5 percet, majd 20 percet, amíg szép aranysárgák lesznek. Óvatosan szedd ki őket és hagyd kihűlni.
0 hozzászólás