Gránica burgonyagaluska hozzávalók:

burgonya

liszt

zsír

vöröshagyma

tejföl

só, bors

Gránica burgonyagaluska elkészítése:

A felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgonyát, sózd, borsozd.

Keverj hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrű pürét kapj.

A forró zsíros hagymába mártott kanállal szaggass belőle galuskákat, s ezeket tedd (ne túl szorosan egymás mellé) egy kizsírozott tepsibe, majd hintsd rájuk a maradék hagymát.

Előmelegített forró sütőben süsd, míg meg nem pirul.

Meleg, sós tejföllel leöntve tálald.

Igen jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc