Gránica burgonyagaluska hozzávalók:
burgonya
zsír
vöröshagyma
tejföl
só, bors
Gránica burgonyagaluska elkészítése:
A felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgonyát, sózd, borsozd.
Keverj hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrű pürét kapj.
A forró zsíros hagymába mártott kanállal szaggass belőle galuskákat, s ezeket tedd (ne túl szorosan egymás mellé) egy kizsírozott tepsibe, majd hintsd rájuk a maradék hagymát.
Előmelegített forró sütőben süsd, míg meg nem pirul.
Meleg, sós tejföllel leöntve tálald.
Igen jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.
0 hozzászólás