Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel hozzávalók:

1 db kisebb egész csirke (szabadtartású)

1 bögre (2 dl) bulgur

1 bögre (2 dl) kuszkusz

4-5 gerezd fokhagyma

3 db sárgarépa

1 db cukkini

kevés só (természetes, nem finomított)

Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel elkészítése:

A mai menüben hús szerepel főételként. Szerencsére, vagy sajnos, nem igazán szeretem a húst, azonban igyekszem olyan köreteket készíteni mellé, hogy az is jóllakjon, aki sorstárs.

1. csirkét megmossuk, bőrét megtisztítjuk és ízlés szerint fokhagymával megtűzdeljük és megsózzuk

2. grillnyársra feltűzzük és alsó-felső melegítéssel 1 órát 200 fokon, majd csak felső melegítéssel 1 órát 250 fokon sütjük, azonban ez függ a madár méretétől is (akinek nincs grillsütője, 1 kg sóágyon süsse pirosra)

3. sárgarépát megpucoljuk, cukkinit megmossuk és felkarikázzuk, hőálló edénybe pici olajra sorba fektetjük, picit sózzuk, borsozzuk (lehet rá tenni kevés ételízesítőt)

4. a bulgurt 2-szeres mennyiségű enyhén sózott vízben feltesszük főni, a legkisebb lángon kb. 15 perc, amíg a víz elfő alóla

5. a kuszkuszhoz felforralunk enyhén sózott vizet és annyit ráöntünk, hogy bővel ellepje, majd lefedjük, kb. 5 perc alatt felszívja a vizet

6. ha minden megfőtt, sült, puhult, tálalhatunk

Praktikák:

– a csirke bőre alá lehet tenni kolbász karikákat, bacont, hagymát

– a bulgur és a kuszkusz tetszőlegesen ízesíthető kurkumával, curryvel, sáfránnyal, indiai fűszerekkel, főtt zöldségekkel, hús- vagy zöldséglével

– a sült zöldségköretbe természetesen bármilyen zöldség variálható

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc