Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal hozzávalók:

4 személyre

4 nagy szelet borjúkaraj

1 zöldcitrom (lime) leve

1 fej vöröshagyma

1 darabka gyömbér

olaj

fokhagyma

zsálya

kakukkfű

80 dkg friss leveles spenót

vaj

2 dl tejszín

15 dkg gorgonzola sajt

őrölt bors, só

Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal elkészítése:

Olajból, a citrom levéből, a felszeletelt hagymából, a gorombára vágott gyömbérből készíts friss fokhagymával, kakukkfűvel, zsályával, sóval és őrölt borssal ízesített pácot. Ebben érleld 24-36 óra hosszan a húst.

A megtisztított leveles spenótot – egy-két gerezdnyi zúzott fokhagyma társaságában – párold meg kevés vajon. Közben a tejszínt forrald fel, míg a 2/3-ára nem sűrűsödik. Akkor morzsold bele a gorgonzola sajtot, és amikor az már felolvadt, add hozzá a spenótot is, végül ízesítsd sóval és borssal. (Nem szabad túl sokáig főzni, mert a spenót megszürkül.)

A húst vedd ki a pácból, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd tedd felforrósított serpenyőbe (olaj nem kell alá, hiszen a húson van elég).

A szeletek mindkét oldalát süsd elő (ez a kifehéredésen túl, éppen csak addig tart, míg egy kis színt kap), majd – immár középmeleg sütőben – süsd készre a húst. (Közben időnként kenegesd mézzel elkevert páclével, s vigyázz, mert érzékeny a túlsütésre, kiszáradásra.)

A spenótot tedd tálra, helyezd rá a húst, s azt öntsd le a sütésnél keletkezett pecsenyelével.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc