Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal hozzávalók:
4 személyre
4 nagy szelet borjúkaraj
1 zöldcitrom (lime) leve
1 fej vöröshagyma
1 darabka gyömbér
olaj
fokhagyma
zsálya
kakukkfű
80 dkg friss leveles spenót
vaj
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola sajt
őrölt bors, só
Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal elkészítése:
Olajból, a citrom levéből, a felszeletelt hagymából, a gorombára vágott gyömbérből készíts friss fokhagymával, kakukkfűvel, zsályával, sóval és őrölt borssal ízesített pácot. Ebben érleld 24-36 óra hosszan a húst.
A megtisztított leveles spenótot – egy-két gerezdnyi zúzott fokhagyma társaságában – párold meg kevés vajon. Közben a tejszínt forrald fel, míg a 2/3-ára nem sűrűsödik. Akkor morzsold bele a gorgonzola sajtot, és amikor az már felolvadt, add hozzá a spenótot is, végül ízesítsd sóval és borssal. (Nem szabad túl sokáig főzni, mert a spenót megszürkül.)
A húst vedd ki a pácból, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd tedd felforrósított serpenyőbe (olaj nem kell alá, hiszen a húson van elég).
A szeletek mindkét oldalát süsd elő (ez a kifehéredésen túl, éppen csak addig tart, míg egy kis színt kap), majd – immár középmeleg sütőben – süsd készre a húst. (Közben időnként kenegesd mézzel elkevert páclével, s vigyázz, mert érzékeny a túlsütésre, kiszáradásra.)
A spenótot tedd tálra, helyezd rá a húst, s azt öntsd le a sütésnél keletkezett pecsenyelével.
0 hozzászólás