Grillezett hús koreai módra hozzávalók:
1-1,5 kg sertés- vagy marhahús a grillezéshez
2 kivi
1 hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 db friss gyömbér (akkora, mint egy dió), darabokra vágva
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 csésze (250-300 ml) szójaszósz
1/2 csésze víz
1/2 csésze rizsecet (lehet almaecet is)
1/4-1/2 csésze cukor (attól függően, hogy mennyire szereted, például, a kínai édes-savanyú ételeket)
4 evőkanál olaj
Grillezett hús koreai módra elkészítése:
Készíts pürét a grillhúshoz hagymából, kiviből, fokhagymából és gyömbérből, majd tedd a keveréket egy tálba, add hozzá a többi összetevőt és keverd jól össze.
Tedd a húst ebbe a pácba, fedd le az edényt és hagyd éjszakára a hűtőben.
Másnap grillezd a húst. Használhatod a kerti grillezőt, de ha nincs vagy hideg van, megsütheted a sütőben is egy aluminium rácson, a grill programon (25-30 perc).
0 hozzászólás