Grillezett hús koreai módra hozzávalók:

1-1,5 kg sertés- vagy marhahús a grillezéshez

2 kivi

1 hagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 db friss gyömbér (akkora, mint egy dió), darabokra vágva

1 teáskanál só

1 teáskanál bors

1 csésze (250-300 ml) szójaszósz

1/2 csésze víz

1/2 csésze rizsecet (lehet almaecet is)

1/4-1/2 csésze cukor (attól függően, hogy mennyire szereted, például, a kínai édes-savanyú ételeket)

4 evőkanál olaj

Grillezett hús koreai módra elkészítése:

Készíts pürét a grillhúshoz hagymából, kiviből, fokhagymából és gyömbérből, majd tedd a keveréket egy tálba, add hozzá a többi összetevőt és keverd jól össze.

Tedd a húst ebbe a pácba, fedd le az edényt és hagyd éjszakára a hűtőben.

Másnap grillezd a húst. Használhatod a kerti grillezőt, de ha nincs vagy hideg van, megsütheted a sütőben is egy aluminium rácson, a grill programon (25-30 perc).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc