Grízes almapuding hozzávalók:

1 kg alma

100 g vaj

100 g porcukor

egy pohár gríz

egy liter tej

3-4 kanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

Grízes almapuding elkészítése:

A pudinghoz hámozd meg az almát és szeleteld fel vékony csíkokra. Tedd tűzálló edénybe, szórd meg cukorral és tedd előmelegített sütőbe. Hagyd addig benn, amíg a cukor megolvad, az alma megpuhul és eltűnik alól a lé, amit az alma eresztett.

Eközben főzd meg tejben a grízt, cukrozd és ízesítsd vaníliás cukorral. Amikor elkészült, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

Amikor az alma alól elfőtt a lé, vedd ki a sütőből. A kihűlt grízt keverd össze az tojássárgájával és a habnak felvert tojásfehérjével. Öntsd az almára és a sütőbe süsd pirosra.

Amikor az almapuding elkészült, fordítsd ki egy tálcára és már fogyasztható is.

Hidegen vagy melegen fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc