Grízpuding csokoládéval hozzávalók:

4 evőkanál búzadara

1 1/2 csésze tej

3-4 evőkanál cukor

3 tojás

4 evőkanál vaj

2 evőkanál reszelt csokoládé vagy kakaó

egy késhegynyi só

1 tasak vaníliás cukor

bormártás

Grízpuding csokoládéval elkészítése:

Tedd a tejet melegedni a tűzhelyre a vaníliával és cukorral együtt. Amikor elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett szórd bele lassan a grízt. Sózd meg és hagyd főni, amíg az állaga olyan lesz, mint egy lágyabb puliszkáé. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, keverd össze és hagyd kihűlni.

Tedd bele egyesével a tojássárgájákat, a csokit vagy kakaót, keverd jól össze, aztán add hozzá a habbá vert fehérjéket.

Keverd óvatosan össze és öntsd a fedős pudingformába. Tedd a formát egy felforralt vízzel teli edényben a tűzhelyre és hagyd 20-30 percig főni. Bormártással tálald.

Így készítsd a bormártást: keverj össze 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, hígítsd fel egy pohár, fahéjjal felforralt, borral. Tedd főni a tűzhelyre addig, amíg besűrűsödik a mártás és „felöltözteti” a kanalat. Folyamatosan keverd. A forró bormártást öntsd a pudingra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc