Grízpuding tejjel és almával hozzávalók:

6-8 alma

1/2 csésze cukor

1/2 liter tej (édesítve 1/2 csésze cukorral)

1 1/2 kisebb csésze búzadara

2-4 egész tojás

100 g vaj

Grízpuding tejjel és almával elkészítése:

Hámozd meg az almákat és vágd ki a magokat, majd tedd őket egészben egy tepsibe, amelyikbe az 1/2 csésze cukrot és a 100 g vajat tetted. Tedd sütőbe közepes hőfokon, hogy barnuljanak, elpárologjon a lé, amit engedtek és elkezdjenek karamellizálódni.

Tedd hűtőbe. Közben főzd meg a grízt a tejjel. Hagyd ezt is kihűlni és add hozzá egyesével az egész tojásokat, alaposan kevergetve a habverővel, amíg krém lesz belőle. Az almákra tehetsz egy réteg bármilyen lekvárt (ha akarsz). Öntsd rájuk a grízt és tedd sütőbe.

Borítsd ki gyümölcsös grízpudingot a tepsiből, amikor még meleg, és tálald hidegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc