Gulyásleves csípősen, tejföllel hozzávalók:
1 kg marhalábszár csont nélkül
2 db nagyobb hagyma
1 db tv paprika
1 db hegyes erős paprika
1 db nagyobb paradicsom
4 db sárgarépa
3 db fehér répa
1 db zellergumó
4 db krumpli
petrezselyem és zellerzöld
1 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
só
bors
őrölt kömény
csemege és erős pirospaprika
1 tojásból nokedli
2 evőkanál sertészsír
1 evőkanál olaj
tányéronként 1 kanál tejföl
Gulyásleves csípősen, tejföllel elkészítése:
A leveshez a húst megtisztítom a kemény inas szélétől, és kisebb kockákra vágom. A hagymákat lereszelem, a zöldségeket megpucolom és apróra vágom, a krumplit egy kicsit nagyobbra mint a répát, mert az hamarabb megpuhul.
Előveszek egy rozsdamentes nagy kuktát. A zsír és az olaj keverékén megpirítom a vöröshagymát, rádobom a húst, sózom, bors, kömény és fokhagyma házzáadásával átpirítom, majd jöhetnek a paprikák, a paradicsom, a babérlevél, majd a kétféle fűszerpaprika.
Lezárom a kuktát, és 1 órán át főzöm. Leveszem a tetejét, jöhet bele az összes zöldség, felöntöm vízzel, és további 3/4 órát lassú tűzön forralom, majd 1 tojásból keményebb nokedlit készítek és beleszaggatom. Ezzel is forralom 10 percet, és készen van.
Csak a tányérokba teszek 1 kanál tejfölt, lágyítja a csípős ízt, de nagyon finom.
0 hozzászólás