Gulyásleves csípősen, tejföllel hozzávalók:

1 kg marhalábszár csont nélkül

2 db nagyobb hagyma

1 db tv paprika

1 db hegyes erős paprika

1 db nagyobb paradicsom

4 db sárgarépa

3 db fehér répa

1 db zellergumó

4 db krumpli

petrezselyem és zellerzöld

1 db babérlevél

4 gerezd fokhagyma

bors

őrölt kömény

csemege és erős pirospaprika

1 tojásból nokedli

2 evőkanál sertészsír

1 evőkanál olaj

tányéronként 1 kanál tejföl

Gulyásleves csípősen, tejföllel elkészítése:

A leveshez a húst megtisztítom a kemény inas szélétől, és kisebb kockákra vágom. A hagymákat lereszelem, a zöldségeket megpucolom és apróra vágom, a krumplit egy kicsit nagyobbra mint a répát, mert az hamarabb megpuhul.

Előveszek egy rozsdamentes nagy kuktát. A zsír és az olaj keverékén megpirítom a vöröshagymát, rádobom a húst, sózom, bors, kömény és fokhagyma házzáadásával átpirítom, majd jöhetnek a paprikák, a paradicsom, a babérlevél, majd a kétféle fűszerpaprika.

Lezárom a kuktát, és 1 órán át főzöm. Leveszem a tetejét, jöhet bele az összes zöldség, felöntöm vízzel, és további 3/4 órát lassú tűzön forralom, majd 1 tojásból keményebb nokedlit készítek és beleszaggatom. Ezzel is forralom 10 percet, és készen van.

Csak a tányérokba teszek 1 kanál tejfölt, lágyítja a csípős ízt, de nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc