Gyömbéres körtenektár hozzávalók:
2 kg körte
arasznyi gyömbér
50 dkg cukor
Gyömbéres körtenektár elkészítése:
Az alaposan megmosott körtét héjastól, magostól feldaraboljuk és 3 l vízben feltesszük főni. A megtisztított, lereszelt gyömbérrel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a körte teljesen megpuhul.
Ekkor gézbe kötjük, vagy sűrű szövésű szitára tesszük, és a levét lecsorgatjuk.
A kapott gyömbéres körtelevet a cukorral felforraljuk, majd tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk, azután tíz percig gőzöljük. Az üvegeket gőzölőedényben hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsnektárt cukor nélkül is készíthetjük, de ez esetben érdemes csipetnyi szalicilt is beletenni.
0 hozzászólás