Gyömbéres körtenektár hozzávalók:

2 kg körte

arasznyi gyömbér

50 dkg cukor

Gyömbéres körtenektár elkészítése:

Az alaposan megmosott körtét héjastól, magostól feldaraboljuk és 3 l vízben feltesszük főni. A megtisztított, lereszelt gyömbérrel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a körte teljesen megpuhul.

Ekkor gézbe kötjük, vagy sűrű szövésű szitára tesszük, és a levét lecsorgatjuk.

A kapott gyömbéres körtelevet a cukorral felforraljuk, majd tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk, azután tíz percig gőzöljük. Az üvegeket gőzölőedényben hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsnektárt cukor nélkül is készíthetjük, de ez esetben érdemes csipetnyi szalicilt is beletenni.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc