Gyors almatorta hozzávalók:
8 dkg vaj
néhány alma (minimum két darab)
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
só
Gyors almatorta elkészítése:
Az almatorta elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.
A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 5 dkg lisztet, a lehűlt olvasztott vajat, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.
Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején legyező alakban elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás