Gyors és finom paradicsomos rakott szardínia hozzávalók:
1 kg friss szardínia
3 közepes méretű paradicsom
2-3 szál petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
só, bors, hidegen préselt olívaolaj
100 gr zsemlemorzsa
1 kisebb csípős paprika (ízlés szerint, nem kötelező)
1 jénai üvegtál, vagy más kerámiaedény a sütéshez
Gyors és finom paradicsomos rakott szardínia elkészítése:
Először is, felkockázzuk a paradicsomot, majd egy tálban összekeverjük a vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, fokhagymával és pár kanál olajjal.
A tál oldalát megkenjük olajjal, és belehelyezzük a megtisztított, filézett szardíniát.
A halat megszórjuk zsemlemorzsával, majd a paradicsomkockák felét is rátesszük. Ezután egy újabb „réteg” szardínia következik. A hal tetejére ismét zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a maradék paradicsomot és az egészet elegyengetjük, majd olajjal meglocsoljuk.
190-200 fokos sütőben 20 percig sütjük, ezután újabb 5-10 percre a grillsütő alá tesszük (annak függvényében, hogy mennyire barnán, ropogósan szeretjük).
Én rukola-ágyon tálaltam. A maradékból szerintem paradicsomos-szardíniás spagetti lesz holnap.
A paradicsomos rakott szardínia receptet ajánlotta.
0 hozzászólás