Gyors és finom paradicsomos rakott szardínia hozzávalók:

1 kg friss szardínia

3 közepes méretű paradicsom

2-3 szál petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

só, bors, hidegen préselt olívaolaj

100 gr zsemlemorzsa

1 kisebb csípős paprika (ízlés szerint, nem kötelező)

1 jénai üvegtál, vagy más kerámiaedény a sütéshez

Gyors és finom paradicsomos rakott szardínia elkészítése:

Először is, felkockázzuk a paradicsomot, majd egy tálban  összekeverjük a vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, fokhagymával és pár kanál olajjal.

A tál oldalát megkenjük olajjal, és belehelyezzük a megtisztított, filézett szardíniát.

A halat megszórjuk zsemlemorzsával, majd a paradicsomkockák felét is rátesszük. Ezután egy újabb „réteg” szardínia következik. A hal tetejére ismét zsemlemorzsát szórunk, majd rátesszük a maradék paradicsomot és az egészet elegyengetjük, majd olajjal meglocsoljuk.

190-200 fokos sütőben 20 percig sütjük, ezután újabb 5-10 percre a grillsütő alá tesszük (annak függvényében, hogy mennyire barnán, ropogósan szeretjük).

Én rukola-ágyon tálaltam. A maradékból szerintem paradicsomos-szardíniás spagetti lesz holnap.

A paradicsomos rakott szardínia receptet ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc