Gyors gomba hozzávalók:
két doboz szeletelt gomba
2 hagyma
kockára vágott sárgarépa
2 kanál paprika szósz
víz
1 kanál liszt
Gyors gomba elkészítése:
Egy nagy serpenyőt megkenünk olajjal és felforrósítjuk. Az apróra vágott hagymát beletesszük a serpenyőbe és hagyjuk, míg üveges lesz. Hozzáadjuk a paprika szószt. Vízzel meglocsoljuk, hogy megpuhuljon. Amikor a hagyma megpuhult beletesszük a sárgarépát is.
Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, hogy ne égjen meg. Amikor a sárgarépa már majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát és megfűszerezzük sóval, borssal és szárított zöldséggel. 15 percig hagyjuk együtt főni és külön vízből és lisztből elkészítjük a sűrítményt.
Egy edénybe teszünk egy kanál lisztet és annyi vizet, hogy egy sűrű, nem csomós szószt kapjunk. Fővés közben hozzáadjuk a gombához.
Hagyjuk megsűrűsödni, majd félrevesszük.
0 hozzászólás