Gyors hagymaleves hozzávalók:
Hozzávalók 3 adagra:
150 g vöröshagyma
80 g póréhagyma
25 g vaj
25 g búzaliszt (BL55)
650 ml húsleves alaplé
100 ml száraz fehérbor
ízlés szerint só
ízlés szerint morzsolt kakukkfű
ementáli sajt
Gyors hagymaleves elkészítése:
A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel.
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a húsleves alaplével.
Ízlés szerint sózzuk, és egy kis kakukkfűvel is meghintjük – aki szereti, kevés őrölt borsot és szerecsendiót is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
Ha felforrt, kész is van.
Én mindig rápirítok egy kis kenyeret sütőben, amelyet előtte alaposan megszórok sajttal. Mennyei eledel 🙂
0 hozzászólás