Gyros hús és Tzatziki hozzávalók:

Gyros:

1 kg csirkemell filé

2 teáskanál oregano

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

csipet só

tört bors

3-4 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

Tzatziki:

1 db kígyóuborka

1 db görög joghurt

1-2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál mentalevél

1/2 mokkáskanál fehér bors

1 teáskanál só

olívaolaj (100% extra szűz)

1/2 citrom

Gyros hús és Tzatziki elkészítése:

Gyros hús:

1. a csirkemellet vágjuk vékony csíkokra

2. az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje)

3. hevítsünk fel egy serpenyőt és süssük meg a pácolt húst

Tzatziki:

1. mossuk meg az uborkát és a tökreszelőn reszeljük le, majd hintsük meg a sóval és alaposan keverjük össze

2. keverjük össze a joghurtot a reszelt fokhagymával, a mentával és a borssal

3. nyomkodjuk ki alaposan az uborka levét, majd keverjük az öntetethez

4. tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor olívaolajjal és a citrom levével locsoljuk meg

Praktikák:

– aki szeretné, a könnyebb emészthetőség miatt megpucolhatja az uborkát

– a fűszerezés ízlés szerint növelhető

– görög joghurt hiányában használhatunk tejfölt, vagy tejföl – joghurt azonos arányú keverékét

 

Gyros hús és Tzatziki receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc