Gyümölcs felfújt hozzávalók:
150 g vaj
200 g liszt
1 l tej
1 vaníliarúd
7 tojás
3
300 g szilva
3 barack
50 g kandírozott barack
400 ml rum
befőttről leszűrt szirup
Gyümölcs felfújt elkészítése:
A gyümölcsöket szeletekre vágjuk, rumban megáztatjuk. Sűrű, fehér szószt készítünk vajból, lisztből, tejből, vaníliából és a habbá vert tojásfehérjéből.
Egy szufléformát kivajazunk, és zsemlemorzsával kibéleljük. Beletöltünk egy réteg masszát, egy réteg gyümölcsöt, majd egy újabb réteg masszát és egy réteg gyümölcsöt, amíg a forma megtelik.
A felvágott, kandírozott barackot rátesszük, és 35 percre sütőbe tesszük.
A gyümölcsfelfújtat befőttről leszűrt sziruppal tálaljuk.
0 hozzászólás