Gyümölcs leves hozzávalók:

3-4 személyre:

50-70 dkg gyümölcs

2 dl tejföl

2 evőkanál cukor

fahéj

liszt

Gyümölcs leves elkészítése:

Egy-másfél liter vizet forraljunk fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. Tegyük bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát…), s forraljuk fel újra.

A tejfölből két teáskanálnyi liszttel készítsünk habarást, adjuk hozzá, majd újra forraljuk össze.

Ha tiszta meggylevest készítünk, akkor tegyünk bele bőven vaníliát is.

Lehűtve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc