Gyümölcslabda hozzávalók:

25 dkg mandula

2 banán

1 narancs

8 dkg méz

Gyümölcslabda elkészítése:

Előző nap 25 dkg mandulabélről hántsuk le a héját a. A megszáradt mandulát diódarálón őröljük meg, majd 1 kisebb méretű narancsot meleg folyó víz alatt súroljunk tisztára, és vékonyan reszeljük le a héját. A belét facsarjuk ki, és a levet szintén tegyük félre. Ezután 2 kisebb méretű érett banánt villával zúzzuk össze, adjuk a péphez a narancs héját, 20 dkg ledarált mandulát, 8 dkg ikrás mézet, valamint a narancslevet.

A kemény masszát jól dolgozzuk össze, hűtőszekrényben fél óráig pihentessük, majd vizes kézzel formáljunk belőle diónyi méretű labdákat. Végül a megmaradt mandulaőrleményt keverjük össze 1 evőkanál kakaóval, és hempergessük bele a gyümölcslabdákat. Hideg helyen néhány órán át érleljük.

Szükség esetén mandula helyett diót is használhatunk hozzá. Hűtőszekrényben tartsuk. Túl sokáig ne tároljuk, mert a nyers gyümölcslé két nap után megerjed. Egycsillagos mélyhűtőben azonban hetekig is eláll, mivel magas méztartalma következtében nem fagy meg.

A fenti mennyiségből max. 30 dkb enzimekben gazdag, vitamindús desszert várható. Ezen a módon egymással harmonizáló ízű kontinentális gyümölcsökből is készíthetünk egészséges bonbonokat. A léként alkalmazott gyümölcsöt kisebb adagokban keverjük hozzá, nehogy felhíguljon a massza. Erre a készítményre is ugyanaz vonatkozik mint a többi nyers gyümölcsre, vagyis ne fogyasszuk más ételekkel együtt, mert megerjed a gyomorban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc