Gyümölcsmajonéz hozzávalók:
vaj
szőlőcukor
tojássárgája
só
tejszín
cimtromlé
gyümölcs
Gyümölcsmajonéz elkészítése:
6 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk ki habosra. Adjunk hozzá 4 dkg szőlőcukrot, 3 tojássárgáját, egy csipet sót, és dolgozzuk a masszát simára. Utána vékony sugárban öntsünk rá 1 dl tejszínt, és habverővel turmixoljuk, amíg homogén pép lesz belőle. Végül tegyünk még hozzá 2 evőkanál citromlevet, és az előzőleg hűtőben érlelt gyümölcssalátával összekeverve fogyasszuk.
Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig, mert a tejszínből kiválik a vaj, és a majonéz megcsomósodik. Csak hűtőszekrényben tárolható. Felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni, és habverővel turmixoljuk sima péppé, de célszerűbb frissen fogyasztani, mivel így biztosan nem csomósodik meg.
A gyümölcsmajonéz nem tekinthető ugyan fogyókúrás készítménynek, nagy előnye azonban, hogy jelentős zsírtartalma révén segíti felszívódni a gyümölcsök vízben nem oldódó vitaminjait.
0 hozzászólás