Gyümölcsös dara hozzávalók:
8 dl tej
10 dkg búzadara
2 dl tejszín
4 evőkanál málnaszörp
25 dkg tetszés szerinti gyümölcs
porcukor ízlés szerint
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom kicsavart leve
csipetnyi só
Gyümölcsös dara elkészítése:
A búzadarát a 2 dl vízzel kevert tejbe szórjuk, és gyorsan kevergetve, kis lángon sűrűre főzzük, mintha tejberizst főznénk.
Nagyobb lapos tálra kenjük, hogy minél hamarabb kihűljön. Amíg hűl, a gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
A már langyos tejbedarát simára keverjük a málnaszörppel, a citromlével és a vaníliás cukorral, majd sóval és a frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ezután (ha szükséges) kevés porcukrot is hozzáadunk. Végül beleforgatjuk a darabolt gyümölcsöt.
A gyümölcsös darát kis tálkákban elosztjuk, és befedve, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Akár előző nap is elkészíthetjük. Közvetlenül tálalás előtt keményre vert tejszínhabbal díszítjük és kevés málnaszörppel locsoljuk meg vagy gyümölcsöt teszünk rá.
0 hozzászólás