Gyümölcsös fagylaltkehely hozzávalók:
30 dkg málna
2 szelet ananász
4 fél őszibarack
6 evőkanál málnalikőr
1/2 liter vaníliafagylalt
2 dl tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr
Gyümölcsös fagylaltkehely elkészítése:
Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le.
A poharakat hűtsük kb. öt percig a fagyasztóban.
A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel.
A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük le.
A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre.
Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.
0 hozzászólás