Gyümölcsös joghurttorta hozzávalók:

Fél liter natúr joghurt

3 dl-es tejszín

2 csomag zselatin

15-20 dkg cukor

gyümölcsök

keksz vagy babapiskóta

Gyümölcsös joghurttorta elkészítése:

A nyári melegben az egész család szereti ezt a hűsítő finomságot.

A tejszínt habbá verem, amiközben a joghurt a cukorral együtt a lábasban rotyog. A zselatinport beleöntöm a tűzről lehúzott, és már langyos joghurthoz, aztán ebbe beleöntöm folytonos kavarás mellett a tejszínt is.

Addig keverem, míg homogén nem lesz az állaga.

A feldarabolt eper, megmosott málna, banán, őszibarack…minden mehet bele. De lehet külön-külön is.

Őzgerinc- kuglóf- vagy tortaformába öntöm úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson gyümölcs. A tetejére tehetünk háztartási kekszet vagy babapiskótát is, gondolva arra, hogy ez most a fejjel lefelé-állapot.

Ha szobahőmérsékletű, betehetjük a hűtőbe, ahol pár óra alatt megszilárdul.

Óvatosan vegyük ki a formából és szeleteljük.

Tipp: Készíthetjük gyümölcsös joghurttal is. Válasszunk olyan ízesítésűt, amilyen gyümölcsöt beleteszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc