Gyümölcsös palacsintadesszert mézes szósszal hozzávalók:
Palacsinta (8 palacsintalap)
10 dkg liszt (2 evőkanál lisztet cserélhetünk 2 evőkanál kakaóra)
2 tojás
3 dl tej
1,5 dkg vaj
olaj
1 evőkanál kristálycukor
Töltelék
8 banán – karikára vágva
3 evőkanál rum
1 evőkanál cukor
fél narancs a leve és a reszelt héja
Mézes szósz
2,5 dkg vaj
2,5 dekg liszt
3 dl tej
1 evőkanál méz
1,5 dkg aprított mandula
Gyümölcsös palacsintadesszert mézes szósszal elkészítése:
Palacsinta
A lisztet beletesszük egy tálba, a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojást, a tej felét, és addig keverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.
Hagyjuk egy órát pihenni.
Egy vastag aljú teflonserpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és 40-60 másodpercig sütjük, majd megfordítjuk és 30-40 másodpercig a másik felét sütjük.
A palacsintalapokat egy tányérra helyezzük, és sütőpapírral letakarjuk.
Töltelék
A banánokat karikákra vágjuk.
A sütőt 190 fokra felhevítjük.
Egy edényben elvegyítjük a banánt, a rumot, a cukrot, a narancslét és a reszelt narancshéjat.
A palacsintalapokat az asztalra helyezzük, és egyenlő arányban megtöltjük őket, majd felgöngyölítjük és 2,5 cm széles sávokra felszeleteljük.
A palacsinta-szeleteket egy kivajazott, hőálló edénybe helyezzük.
Mézes szósz
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett 1 percig sütjük.
Az edényt levesszük a tűzről, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és jól elkeverjük.
A serpenyőt a tűzre tesszük, kis tűzön 2 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a mézet.
A szószt a palacsintákra öntjük, rászórjuk a narancshéjat és a mandula darabkákat.
Az edényt a sütőbe tesszük, és 12-15 percig sütjük, amíg a mandulák megpirulnak.
A receptet Sava Laura ajánlotta: http://savalaura.blogspot.com
0 hozzászólás