Gyümölcsös palacsintadesszert mézes szósszal hozzávalók:

Palacsinta (8 palacsintalap)

10 dkg liszt (2 evőkanál lisztet cserélhetünk 2 evőkanál kakaóra)

2 tojás

3 dl tej

1,5 dkg vaj

olaj

1 evőkanál kristálycukor

Töltelék

8 banán – karikára vágva

3 evőkanál rum

1 evőkanál cukor

fél narancs a leve és a reszelt héja

Mézes szósz

2,5 dkg vaj

2,5 dekg liszt

3 dl tej

1 evőkanál méz

1,5 dkg aprított mandula

Gyümölcsös palacsintadesszert mézes szósszal elkészítése:

Palacsinta

A lisztet beletesszük egy tálba, a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojást, a tej felét, és addig keverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.

Hagyjuk egy órát pihenni.

Egy vastag aljú teflonserpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és 40-60 másodpercig sütjük, majd megfordítjuk és 30-40 másodpercig a másik felét sütjük.

A palacsintalapokat egy tányérra helyezzük, és sütőpapírral letakarjuk.

Töltelék

A banánokat karikákra vágjuk.

A sütőt 190 fokra felhevítjük.

Egy edényben elvegyítjük a banánt, a rumot, a cukrot, a narancslét és a reszelt narancshéjat.

A palacsintalapokat az asztalra helyezzük, és egyenlő arányban megtöltjük őket, majd felgöngyölítjük és 2,5 cm széles sávokra felszeleteljük.

A palacsinta-szeleteket egy kivajazott, hőálló edénybe helyezzük.

Mézes szósz

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett 1 percig sütjük.

Az edényt levesszük a tűzről, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és jól elkeverjük.

A serpenyőt a tűzre tesszük, kis tűzön 2 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a mézet.

A szószt a palacsintákra öntjük, rászórjuk a narancshéjat és a mandula darabkákat.

Az edényt a sütőbe tesszük, és 12-15 percig sütjük, amíg a mandulák megpirulnak.

 

A receptet Sava Laura ajánlotta: http://savalaura.blogspot.com

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc