Gyümölcsös rizspuding hozzávalók:
5 alma
2-3 körte
1 birsalma
leszűrt kompót gyümölcs
150 g cukor
(100 g a rizshez + 50 g a gyümölcshöz)
50 g vaj vagy margarin
2-3 tojás
rizs
Gyümölcsös rizspuding elkészítése:
Vajazz ki egy cserépedényt vagy jénai tálat és jó vastagon szórd meg porcukorral. Hámozd meg az almát és a körtét és szeleteld fel 5 mm-es szeletekre. Forgasd meg a szeleteket cukorban és tedd bele a kivajazott, cukrozott edénybe. Tegyél néhány kocka vajat és egy kevés cukrot.
Tedd be a sütőbe, hogy a cukor megolvadjon. Amikor kivetted, egy adagot hagyj az edény alján a többit pedig keverd bele a rizsbe. Cukrozd és fűszerezd (hintsd meg fahéjjal a gyümölcsöket) a rizst és tedd bele sorban a tojásokat.
A tetejére tegyél apró vajkockákat és süsd pirosra a sütőben. Amikor meghűlt, fordítsd ki a formából és a tepsiben maradt karamell szósszal tálald.
0 hozzászólás