Gyümölcsös rizspuding hozzávalók:

5 alma

2-3 körte

1 birsalma

leszűrt kompót gyümölcs

150 g cukor

(100 g a rizshez + 50 g a gyümölcshöz)

50 g vaj vagy margarin

2-3 tojás

rizs

Gyümölcsös rizspuding elkészítése:

Vajazz ki egy cserépedényt vagy jénai tálat és jó vastagon szórd meg porcukorral. Hámozd meg az almát és a körtét és szeleteld fel 5 mm-es szeletekre. Forgasd meg a szeleteket cukorban és tedd bele a kivajazott, cukrozott edénybe. Tegyél néhány kocka vajat és egy kevés cukrot.

Tedd be a sütőbe, hogy a cukor megolvadjon. Amikor kivetted, egy adagot hagyj az edény alján a többit pedig keverd bele a rizsbe. Cukrozd és fűszerezd (hintsd meg fahéjjal a gyümölcsöket) a rizst és tedd bele sorban a tojásokat.

A tetejére tegyél apró vajkockákat és süsd pirosra a sütőben. Amikor meghűlt, fordítsd ki a formából és a tepsiben maradt karamell szósszal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc