Gyümölcsös sertéssült hozzávalók:
sertéscsülök
néhány egész gerezd fokhagyma
mazsola, aszalt szilva vagy sárgabarack egészben, magvalva
egész pisztácia, nyersen vagy pörkölve
rozmaring szálak
tört bors
szárított kakukkfű
olívaolaj a pácoláshoz
balzsamecet vagy vörös bor a pácoláshoz
Gyümölcsös sertéssült elkészítése:
Vagdosd meg a hús tetejét és vágj bele mélyedéseket is, majd nyomkodd bele az aszalt gyümölcsöket, a fokhagymát, rozmaringot, mandulát.
Dörzsöld be a kakukkfűvel, szórd meg egy kis borssal és kend be olívaolajjal. Öntsd rá a bort vagy balzsamecetet és tedd éjszakára a hűtőbe.
Másnap, süsd sütőben, amíg megpirul és belül is megsül. Használj húshőmérőt.
Tedd át egy tálcára, hagyd 20 percig hűlni, majd szeleteld fel. Tárolhatod hűtőben 2-3 napig.
Készítheted szeletelt gombával és egész zöld olajbogyókkal is (magvalt). Emellé tehetsz a tepsibe birsalma szeleteket is, hogy együtt süljenek. A birsalma ízletes párosítás és finom megsülve.
Tálalhatod kuszkusszal. Jó étvágyat!
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás