Gyümölcsös torta hozzávalók:

4 tojásból piskóta

2,5 dl tej

2 tojás sárgája

5 evőkanál kristálycukor

2 dkg vaníliás cukor

1,5 dl víz

2 evőkanál zselatin

2 pohár tejszín

gyümölcs ízlés szerint

Gyümölcsös torta elkészítése:

4 tojásból piskótát sütünk, visszatesszük a tortaformába (nem jó a tortakarima, amit pl. a németeknél is lehet kapni, mert a krém szétnyomja), gyümölccsel kirakjuk. 2,5 dl tejbe belekeverjük 2 tojás sárgáját, 5 evőkanál kristálycukrot, 2 dkg vaníliás cukrot és felfőzzük.

Hagyjuk kihűlni.

1,5 dl vízben felolvasztunk 2 evőkanál zselatint, és felfőzzük. 2 pohár tejszínből kemény habot verünk. A tojásos masszába keverjük a zselatint, majd a tejszínhabot, és a tortalapra öntjük.

Hűtőbe tesszük, és megdermesztjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc