Gyümölcsös túrókrém hozzávalók:

20 dkg tehéntúró

20 dkg tetszés szerinti befőtt (pl. őszibarack, sárgabarack, meggy stb.)

2 dl tejszín

porcukor vagy méz ízlés szerint

1 késhegynyi só

2 kocka csokoládé

Gyümölcsös túrókrém elkészítése:

A befőttet lecsöpögtetjük, majd – ha szükséges – kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk.

A tehéntúrót fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evőkanál befőttlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns legyen, de ne túl édes.

(Könnyen és pillanatok alatt kikeverhető a krém, ha turmixgép poharába egyszerre beletesszük a túrót, a tejszínt és a cukrot, sót, valamint a befőttlevet.)

Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb kompótostálkákba osztjuk. Jól behűtjük.

Közvetlenül fogyasztás előtt a megmaradt tejszínhabot jó keményre felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a túrókrém tetejét. Egy-egy szem gyümölccsel és a közben megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint ostyával is díszíthetjük.

(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal vagy habfixálóval „keményítsük” meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen megáll a krém tetején.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc