Gyümölcsös túrókrém hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
20 dkg tetszés szerinti befőtt (pl. őszibarack, sárgabarack, meggy stb.)
2 dl tejszín
porcukor vagy méz ízlés szerint
1 késhegynyi só
2 kocka csokoládé
Gyümölcsös túrókrém elkészítése:
A befőttet lecsöpögtetjük, majd – ha szükséges – kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk.
A tehéntúrót fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evőkanál befőttlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns legyen, de ne túl édes.
(Könnyen és pillanatok alatt kikeverhető a krém, ha turmixgép poharába egyszerre beletesszük a túrót, a tejszínt és a cukrot, sót, valamint a befőttlevet.)
Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb kompótostálkákba osztjuk. Jól behűtjük.
Közvetlenül fogyasztás előtt a megmaradt tejszínhabot jó keményre felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a túrókrém tetejét. Egy-egy szem gyümölccsel és a közben megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint ostyával is díszíthetjük.
(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal vagy habfixálóval „keményítsük” meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen megáll a krém tetején.)
0 hozzászólás