Habart zöldbableves hozzávalók:
1 kg zöldbab
1 cikk fokhagyma
2 dl tejföl
3/4 l tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
pici piros paprika
Habart zöldbableves elkészítése:
A zöldbableveshez a babot apróra vágva, a fokhagymával annyi sós vízben főzzük, hogy éppen csak ellepje.
Az olajon picit megpirítom a lisztet, kevés piros paprikát teszek rá és felengedem kb. 1 dl vízzel (gyenge rántást készítek).
Beleöntöm a megfőtt zöldbabba, majd a tejföllel és a tejjel habarást készítek, ezt is beleöntöm, és felfőzöm.
A zöldbablevest jól kihűtöm, pici ecetet teszek bele.
Tökből ugyanígy készítem: a gyalult tököt besózom, kaprot teszek bele. A többi ugyanúgy.
Megjegyzés: nem kell feltétlenül tejet is használni a zöldbableves elkészítéséhez, elég ha csak tejfölt teszünk bele.
0 hozzászólás