Habcsókos túrótorta hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
1 tojássárgája
cukor
só
1-2 evőkanál víz
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kanál tejföl
1 marék búzadara
cukor
vaníliás cukor vagy vanília
5 dkg sütőmargarin
házi kemény szilvalekvár
A habhoz:
2 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
só
Habcsókos túrótorta elkészítése:
A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre.
A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.
A töltelékhez összekeverek mindent egy tálban, a szilvalekvár kivételével. Mikor már a tészta sült kb. 15 percet, beleöntöm a tölteléket, rákanalazok kevés szilvalekvárt, tetszőleges formában és mennyiségben. Majd visszateszem sülni a tésztát.
Mikor már majdnem teljesen kész, akkor a tojásfehérjéből pici sóval habot verek, hozzákeverem a cukrot, hogy szép fényes legyen.
A tésztát kiveszem, ráteszem a cukros habot. Elrendezem a tetején, és visszateszem a tésztát a sütőbe nagyon alacsony hőmérsékletre, kb. 15-20 percre, hogy a hab megszáradjon és meg is süljön egyben.
0 hozzászólás