Habos áfonyás hozzávalók:

Egy nagy tepsihez

2 csomag csokipudingpor

¾ liter tej

4 evőkanál cukor

5 darab tojássárgája

25 dkg porcukor

1 dl víz

5 darab tojásfehérje

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 dl olaj

meggy

áfonyalekvár

tejszín

Habos áfonyás elkészítése:

A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral.

A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Kanállal a kihűlt csokipudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük.

Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc