Habos-csokis cseresznyés süti hozzávalók:

Fehér lap

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

vanília eszencia

egy csipetnyi só

Barna lap

4 tojás

4 evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

2 evőkanál Nesquik kakaó

egy csipetnyi só

Rózsaszín krém

6 evőkanál étkezési keményítő

200 ml tej

250 ml cseresznyeszirup

50 g vaj

cukor, ha édesebben szereted

Díszítés

200 g étcsokoládé

400 g tejszín

egy marék cseresznye

Habos-csokis cseresznyés süti elkészítése:

Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd add hozzá a cukrot, a felvert sárgájákat, az eszenciát és a lisztet.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát és tedd 20 percre a sütőbe, közepes hőfokra. A lapot addig kell elválasztani a papírtól, amíg még meleg.

Végezd el ugyanezt a műveletet a csokis tésztával is, hozzáadva a végén a kakaóval összekevert lisztet, majd süsd 20 percig.

Melegítsd fel a tejet a cseresznyesziruppal (tegyél bele 2-3 kanál cukrot, ha édesebbre akarod), majd öntsd lassan a keményítőre, egy dupla aljú edénybe, majd habverővel kevergesd alacsony lángon, amíg kicsit besűrűsödik.

Miután hagytad hűlni a cseresznyés krémet pár percig, add hozzá a vaj felét, homogenizáld, majd add hozzá a másik vajdarabot is.

Kend meg a fehér lapot a krémmel, amíg még meleg, tedd rá a barna lapot is, majd tedd hűtőbe 30 percre.

Reszeld le a csokit, adj hozzá 2 evőkanál tejet, majd olvaszd meg alacsony lángon és öntsd rá a cseresznyés sütire, amíg még meleg.

Hagyd még 10 percig hűvösön.

Díszítsd tejszínhabbal és cseresznyével.

 

A cseresznyés süti receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc