Habos-puncsos piskótaszeletek hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
2 tojássárgája
4,5 dl tej
Krém:
10 dkg sütő margarin
15 dkg cukor (por)
1 dl rum
3 evőkanál baracklekvár
5 evőkanál kakaópor
Hab:
4 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
Habos-puncsos piskótaszeletek elkészítése:
Tészta
A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1, 5 dl tejjel összegyúrjuk. 30 percig hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 3 db kb. 30×30 cm-es lapokat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben egyenként 12 percig sütjük.
Ha kihűltek, az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
Krém
A margarint, a cukorral, a rummal és a baracklekvárral habosra keverjük, majd a laphoz adjuk.
A krémet a két tésztalap közé kenjük.
Hab
A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, míg a hab „megfő”.
A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk.
Hűtőben dermedni hagyjuk. Ha kihűlt, 5×4 cm-es darabokra vágjuk.
0 hozzászólás