Habtorta csokoládé habbal (Pavlova) hozzávalók:

A „tésztához„:

6 tojás fehérje

24 dkg kristálycukor

3 dkg kakaó

 

A krémhez:

30 dkg olvasztott csokoládé (nem tortabevonó, minőségi csokoládé mert ettől lesz finom a krém

6 tojás sárgája

1 evőkanál víz

3 dl habbá vet tejszín

rum

      Habtorta csokoládé habbal (Pavlova) elkészítése:

      A torta alja:

      A tojásfehérjéből kemény habot verünk majd a cukrot apránként hozzáadjuk, a végén pedig a kakaót is. A sütőt 150 C-ra melegítjük a tésztát 3 részre osztjuk. Körökre( 20-22 cm átmérőjű ) vagy négyzetekre simítunk attól függően, milyen formájú a tál amiben tálalni szeretnénk. A tésztát a sütőben 45-60  percig sütjük majd kinyitjuk a sütőajtót, de a lapokat ott hagyjuk kihűlni.

      A krém töltelék:

      A töltelékhez a micróban felolvasztott csokoládét (ne forrjon!) a tojássárgájával simára keverjük .Kihűtjük. Keményre verjük a tejszínt azt is beleforgatjuk  és betesszük a  fagyasztóba, hogy egy kicsit megdermedjen

      Összeállítás:

      A első tésztalapot a tálra fektetjük. Nem baj, ha nem pont akkora vagy nagyobb mint a tál vagy eltörik, hiszen a tésztánk a habkarikára hasonlít. Kiegyengetjük, hogy nagyjából egyenletes legyen. Majd erre kenünk egy réteg megdermedt krémet majd újra tészta , krém stb. Az utolsó réteg krémre rászórjuk a megmaradt habmorzsákat. A tetejét kakaóval beszórjuk. Hűtőben tároljuk. Előző nap kell elkészíteni, hogy a krém egy kicsit átitassa a tésztát. Ha a krémünk kicsit folyós akkor a tálalás előtt egy órára újra a fagyasztóba kell tenni! Ha egyszer megcsináltuk készüljünk fel rá, hogy állandóan ezt kéri majd a család. Fejedelmi orosz édesség!

      0 hozzászólás

      Vélemény, hozzászólás?

      Avatár helyőrzője

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

      Elkészítési idő: 30 perc