Hagymaleves hozzávalók:

4-5 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db újhagyma

1 db zöldségleves kocka (sómentes)

olívaolaj (extra szűz)

só (természetes, nem finomított)

bors

Hagymaleves elkészítése:

1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát

2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit

3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje

4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük

5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik)

6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük

7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk

Praktikák:

– ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb

– ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest

– lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban

– készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően

Hagymaleves receptjét Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc