Hagymaleves hozzávalók:
4-5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 db zöldségleves kocka (sómentes)
olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
bors
Hagymaleves elkészítése:
1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát
2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit
3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje
4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük
5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik)
6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük
7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk
Praktikák:
– ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb
– ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest
– lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban
– készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően
A Hagymaleves receptjét Receptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás