Hagymás cukkinis palacsinta hozzávalók:
140 g liszt
2 reszelt cukkíni
2 tojás
1 teáskanál olívaolaj
175 ml tej
50 g túró
1/2 köteg zöldhagyma
Hagymás cukkinis palacsinta elkészítése:
A sütőt 200 Celsius fokra hevítjük.
A lisztet egy tálba átszitáljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a tejet. Simára keverjük.
Beletesszük a túrót és az apróra vágott zöldhagymát is.
Egy serpenyőben, nagy lángon, 3-4 percet dinszteljük a cukkínit.
Levesszük a tűzről és egy papír- szalvétára/törlőre helyezzük, hogy felszívja az olajat, majd a palacsinta tésztához keverjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk fel és egy kisebb csészével, teszünk egy-egy adag keveréket és a palacsinták mindkét oldalát kb. két-két percet sütjük, amíg arany-barna lesz.
Mikor 12 palacsinta készen van, egy tálcára helyezzük őket, és még 8 percre betesszük a sütőbe.
Paradicsomsalátával és spenóttal tálalhatjuk.
0 hozzászólás