Hagymás ecetes csipős paprika hozzávalók:

1 kg csípőspaprika
3 hagyma
3-4 csokor lestyán
4 evőkanál só
1 evőkanál cukor
ecet, amennyit felvesz

Hagymás ecetes csipős paprika elkészítése:

A savanyúsághoz felszeleteljük a paprikát. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A lestyánt felaprózzuk. Ezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és cukrot, majd jól összekavarjuk. A keveréket egy befőttesüvegbe öntjük, jól leszorítjuk, majd annyi ecetet öntünk bele, amennyi az üveg szájáig belefér. Lezárjuk és eltesszük télire. Az üveget leghamarabb két hét mulva bonthatjuk ki.

Csorba mellé tálalhatjuk.
A hagymás ecetes csipős paprika receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc