Hagymás húspörkölt paradicsomszószban hozzávalók:
60 deka hús
½ kg apró hagyma (dughagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 kanál bor
só, bors
2 kanál zsiradék
1 kanál sűrített paradicsom
1 kanál liszt
Hagymás húspörkölt paradicsomszószban elkészítése:
A húst a zsiradékban pirítsd meg, add hozzá a 2-3 kanál bort, egy kevés borsot, ízlés szerint sót és párold tovább. Ha kevésnek látod a levet alatta, csepegtess bele pár csepp vizet.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a hagymát a félig megfőtt hússal.
Add hozzá a fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet, ízlés szerint babérlevelet is.
Hagyd a tűzön, amíg elfövi a levét.
Add hozzá a vízzel vagy hideg leveslével kikevert lisztet és hagyd még pár percet főni.
0 hozzászólás