Hagymás-krumplis borjú hozzávalók:

500 g hús

800 g krumpli

2-3 db hagyma

1 evőkanál liszt

2 evőkanál zsír

Hagymás-krumplis borjú elkészítése:

A sovány borjúhúst megmossuk és 80-100 g-os darabokba vágjuk. Besózzuk és megborsozzuk, ezután belisztezzük és egy serpenyőben barnára sütjük. Ezután elhelyezzük egy tálban.

A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleöntünk egy pohár vizet, és megvárjuk amíg felforr, s ezután szűrőn keresztül ráöntjük a húsra és hozzáadunk még 2 pohár meleg vizet.

A lábost lefedjük, lehúzzuk a tüzet, s hagyjuk főni 2-2 ½ órát; ezután hozzákeverjük az apróra vágott hagymát amit előzőleg külön serpenyőben megpirítottunk. Hozzáadunk egészben vagy pár darabra vágott megsütött krumplit, egy kis babérlevelet, 2 szál szegfűszeget és 5-6 szem borsot (vagy egy darab erős paprikát). Hagyjuk még fél órát főni.

Tálalás előtt a húst megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.

A borjúhúsos egytálétel mellé lehet adni ecetes uborkát, zöld salátát vagy paradicsom salátát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc