Hagymás olivás szósz hozzávalók:

200 g hús (vadnyúl, nyelv, zúza, szív bármi)

sok hagyma

oliva bogyó

paradicsomlé

száraz fehér bor

szemes bors

babérlevél

Hagymás olivás szósz elkészítése:

A hagymát párolni teszük egy kis sóval és a borral. Párolhatjuk ebben a húst, de párolhatjuk a külön is. Ha a hús nem kövér akkor párolhatjuk benne, de akkor a bors is kerűljön bele. Nagyon kicsit tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, adagolva a bort szükség szerint. Utánna hozzáadjuk a paradicsomlevet, a babérlevelet és az olivát. Ha a bogyók sósak akkor külön főzzük ezeket is. Ha zsíradék keletkezne akkor azt le kell szedni. Hagyjuk kihűlni.

Melegen is lehet tálalni de hidegen néhány citrom karikával nagyon finom.

A hagymás olivás szósz receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc