Hagymás olivás szósz hozzávalók:
200 g hús (vadnyúl, nyelv, zúza, szív bármi)
sok hagyma
oliva bogyó
paradicsomlé
száraz fehér bor
szemes bors
babérlevél
só
Hagymás olivás szósz elkészítése:
A hagymát párolni teszük egy kis sóval és a borral. Párolhatjuk ebben a húst, de párolhatjuk a külön is. Ha a hús nem kövér akkor párolhatjuk benne, de akkor a bors is kerűljön bele. Nagyon kicsit tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, adagolva a bort szükség szerint. Utánna hozzáadjuk a paradicsomlevet, a babérlevelet és az olivát. Ha a bogyók sósak akkor külön főzzük ezeket is. Ha zsíradék keletkezne akkor azt le kell szedni. Hagyjuk kihűlni.
Melegen is lehet tálalni de hidegen néhány citrom karikával nagyon finom.
A hagymás olivás szósz receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás