Hagymás-petrezselymes töltött gomba hozzávalók:

1/2 kg gomba

1 fej hagyma

100 ml olaj

só, bors

petrezselyem

zsemlemorzsa

Hagymás-petrezselymes töltött gomba elkészítése:

Távolítsd el a gomba tönkjeit a kalapoktól, tisztítsd meg, és mosd meg őket. Vágd fel apróra a hagymát, és párold meg kis olajban.

Add hozzá a darált gombatönköket, és folytasd a párolást. Ízesítsd sóval és borssal. Ha a gomba megpuhult, vedd le a fedőt a serpenyőről, és hagyd, hogy elpárologjon a levéből.

Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd hagyd pihenni.

Mosd meg a kalapokat, és helyezd el egy olajjal kikent serpenyőbe, majd locsold meg őket olajjal, ízesítsd sóval, borssal, és tedd sütőbe.

Ha elkészültek, töltsd meg őket a fűszeres keverékkel, szórd meg zsemlemorzsával, locsold meg újra olajjal, majd tedd a töltött gombákat sütőbe, míg megpuhulnak.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc