Hagymás-petrezselymes töltött gomba hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 fej hagyma
100 ml olaj
só, bors
petrezselyem
zsemlemorzsa
Hagymás-petrezselymes töltött gomba elkészítése:
Távolítsd el a gomba tönkjeit a kalapoktól, tisztítsd meg, és mosd meg őket. Vágd fel apróra a hagymát, és párold meg kis olajban.
Add hozzá a darált gombatönköket, és folytasd a párolást. Ízesítsd sóval és borssal. Ha a gomba megpuhult, vedd le a fedőt a serpenyőről, és hagyd, hogy elpárologjon a levéből.
Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd hagyd pihenni.
Mosd meg a kalapokat, és helyezd el egy olajjal kikent serpenyőbe, majd locsold meg őket olajjal, ízesítsd sóval, borssal, és tedd sütőbe.
Ha elkészültek, töltsd meg őket a fűszeres keverékkel, szórd meg zsemlemorzsával, locsold meg újra olajjal, majd tedd a töltött gombákat sütőbe, míg megpuhulnak.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
0 hozzászólás