Hagymás-sajtos-paprikás fonott kenyér hozzávalók:

700 g liszt

200 ml aludtej vagy joghurt

1 kiskanál só

1 evőkanál cukor

1 kockaélesztő

2 evőkanál olaj

100 g feta sajt

100 g (1 db) pirospaprika

100 g (1 db) hagyma 2 evőkanál olajban párolva

1 tojás

kömény és só a díszítéshez

Hagymás-sajtos-paprikás fonott kenyér elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajban megpároljuk, majd jól összekeverjük.

A piros paprikát és a sajtot feldaraboljuk, majd géppel felaprítjuk.

A mixerrel elkeverjük a cukrot, a sót, az élesztőt és olajat, hozzáadjuk az aludtejet, 50 ml vizet és végül a lisztet.

A kapott masszát két részre osztjuk. Az egyik részt elkeverjük a párolt hagymával, a másikat meg a paprika-sajt keverékkel.

Ezután tésztát gyúrunk belőlük, majd hagyjuk kelni.

Mikor megkeltek, nyújtsuk ki vékonyra a kenyér tésztákat, majd egyenként tekerjük fel.

Ezután a két részt fonjuk össze és formáljuk kifli alakura.

A kenyeret bekenjük egy kevés tojással, kelni hagyjuk, majd újra bekenjük tojással azért, hogy legyen aranysárga.

A hagymás részt köménymaggal, a paprikás részt pedig sóval szórjuk meg.

Végül sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes tűzön 35-40 percig sütjük.

 

A fonott kalács receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc