Hagymás-sajtos-paprikás fonott kenyér hozzávalók:
700 g liszt
200 ml aludtej vagy joghurt
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
1 kockaélesztő
2 evőkanál olaj
100 g feta sajt
100 g (1 db) pirospaprika
100 g (1 db) hagyma 2 evőkanál olajban párolva
1 tojás
kömény és só a díszítéshez
Hagymás-sajtos-paprikás fonott kenyér elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajban megpároljuk, majd jól összekeverjük.
A piros paprikát és a sajtot feldaraboljuk, majd géppel felaprítjuk.
A mixerrel elkeverjük a cukrot, a sót, az élesztőt és olajat, hozzáadjuk az aludtejet, 50 ml vizet és végül a lisztet.
A kapott masszát két részre osztjuk. Az egyik részt elkeverjük a párolt hagymával, a másikat meg a paprika-sajt keverékkel.
Ezután tésztát gyúrunk belőlük, majd hagyjuk kelni.
Mikor megkeltek, nyújtsuk ki vékonyra a kenyér tésztákat, majd egyenként tekerjük fel.
Ezután a két részt fonjuk össze és formáljuk kifli alakura.
A kenyeret bekenjük egy kevés tojással, kelni hagyjuk, majd újra bekenjük tojással azért, hogy legyen aranysárga.
A hagymás részt köménymaggal, a paprikás részt pedig sóval szórjuk meg.
Végül sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes tűzön 35-40 percig sütjük.
A fonott kalács receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás