Hagyományos hurka hozzávalók:
400 g disznóhús
400 g vastag disznóbél
egy csésze rizs
egy tojás
2 hagyma
egy csésze ecet
2 sárgarépa
egy köteg zöld kapor
egy köteg zöldpetrezselyem
só, bors
Hagyományos hurka elkészítése:
A belet megtisztítjuk, jól megmossuk hideg vízzel, és egy ecetes-vizes edénybe áztatjuk, hogy ne legyen szaga.
A húst megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk és ledaráljuk.
A rizst kiválogatjuk, többször átmossuk és hagyjuk lecsorogni.
A zöldfűszereket apróra vágjuk.
Egy edényben összekeverjük a húst a tojással, a ledarált hagymával és a zöldfűszerek felével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A keveréket bélbe töltjük, a végeket megkötjük.
Hideg vízben feltesszük főni és mellé tesszük a negyedekbe vágott maradék hagymát, a megmaradt zöldfűszereket, a karikákra vágott répát és néhány szem borsot.
Körülbelül 45 percig főzzük, több helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek.
Melegen tálaljuk, a főző lébe pedig kenyeret áztatunk, és mellé tesszük.
0 hozzászólás