Hagyományos márványkuglóf hozzávalók:

2 dkg élesztő

 

3,3 dl tej

 

9 dkg vaj

 

8 dkg barna cukor

 

1 dkg vanillincukor

3 tojássárgája

 

0,5 kg lisztet

4 dkg mazsola

 

egy citrom héja

 

egy csipet só

 

egy csipet aszkorbinsav

1 evőkanál kakaó

Hagyományos márványkuglóf elkészítése:

Ugyanúgy kezdjük készíteni, mint a Hagyományos kuglófot, csak az első kelesztés után kettéosztjuk a tésztát, és az egyik felébe beledolgozunk 1 evőkanál kakaót, valamint 0,1 dl langyos tejet, majd a második kelesztés után a két ellapított cipót egymásra helyezve kinyújtjuk és felcsavarjuk. A kakaós tészta legyen felül, mivel nagyon ragad, és könnyen szakad.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc