Hagyományos tiramisu torta hozzávalók:

Tészta

3 tojás

1 csipet só

90 g cukor

50 g liszt

40 g étkezési keményítő

1 teáskanál sütőpor

Töltelék

60 ml kávé

75 ml amaretto likőr

500 g mascarpone krémsajt

250 g túró

50 g cukor

1 tasak színtelen zselatin

250 ml tejszín

1 csomag vaníliás cukor

kakaó

Hagyományos tiramisu torta elkészítése:

A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk, lazán átkeverjük, hogy a tojáshab nehogy összetörjön.

A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180-200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk.

A töltelékhez a kávét 3 evőkanál amarettóval elkeverjük. A mascarpone sajtot, a túrót, a cukrot és a maradék amarettót simára keverjük. A zselatint 3 evőkanál vízbe beáztatjuk, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, míg teljesen elolvad. Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez, ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük.

A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és amint a massza dermedni kezd, hozzákeverjük. Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, és a sütőforma karikáját köré tesszük. 4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára, befedjük a másik tortalappal, amit meglocsolunk az amarettós kávéval. A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük, elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral.

A tiramisu torta tökéletes akár szülinapokra is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc