Hagyományos túrós bukta hozzávalók:

½ kg liszt

2 tojás

10 dkg vaj

¼ l tej

2 dkg élesztő

10 dkg cukor

30 dkg tehéntúró

1 tasak vaníliás cukor

1 evőkanál búzadara

reszelt citromhéj

Hagyományos túrós bukta elkészítése:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a cukorral kikavart tojássárgájákat, a puha vajat, vaníliás cukrot, citromhéjat, kevés sót és alaposan gyúrd össze. Takard le, majd meleg helyen pihentesd.

Miután a tészta jól megnőtt, vegyél belőle egy darabot, nyújts belőle egy 1 cm vastag lapot és vágj 10 cm széles négyzeteket.

Tegyél mindegyik négyzet közepébe egy kanál, két tojássárgájával és egy kanál búzadarával összekevert túrót.

Aztán, készítsd el a buktákat úgy, hogy kettesével összeragasztod a szemközti sarkokat.

Kend meg őket vajjal vagy tojással, helyezd egy olajjal kikent tepsibe és közepes hőfokon süsd meg.

Amikor szép barnák, vedd ki a sütőből, szórd meg cukorral és tálald melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc