Hájas tészta hozzávalók:
42 dkg liszt
2 tojássárgája
másfél evőkanál rum
másfél evőkanál tejföl
szobahőmérsékletű ásványvíz
28 dkg háj
3 evőkanál liszt
egy citromnak a leve
Hájas tészta elkészítése:
Az összetevőkből tésztát kell készíteni. Lehet dagasztani, sodrófával verni vagy a nyújtótáblához csapni. A hájat összekeverjük a 3 evőkanál lisztel és a citrom levével.
Három részre osztjuk. A tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk és a tetejére egyenletesen rákenjük a zsiradékot. Összehajtjuk és egy órán át hidegen tartjuk.
Ez a művelet elvégezzük háromszor. Pogácsák készítéséhez forró késsel vágjuk, krémeseknek vékony lapokat nyújtunk.
Gyors tűznél sütjük.
0 hozzászólás